Ayurvedisk Massage och yogamassage


Ayurveda

Är en uråldrig vetenskap. Den lär ut att hälsa upprätthålls genom balans mellan de tre grundläggande elementen, 

Vata (luft), Pitta (eld), Kapha (vatten). Syftet med Ayurveda är att skapa harmoni mellan dessa krafter. Ayurveda är Sanskrit och betyder livs-(Ayur) kunskap(Veda).

Alla behandlingar inom ayurvedan är exklusiva. Vi använder bara dom finaste ekologiska oljorna.  Behandlingen anpassas helt till dig.

Här under kommer en rad olika behandlingar som jag kortfattat presenterar. Kontakta mig om du är nyfiken på Ayurvedan och dess härliga behandlingar. Tillsammans kan vi hitta något som verkligen kommer att passa dig.

Läs mer om Ayurveda längre ner på sidan.


  

Abhyanga
Varsam helkroppsmassage med väldoftande varm olja. Hjälper kroppen att rena sig från slaggprodukter, förbättrar cirkulationen samt ger vila åt kropp och sinne. Mjukgör stela och värkande leder och muskler. Upprepade svepande rörelser hjälper nervsystemet att släppa stress och oro. Under en längre abhyanga ges vid behov healing.
Pris: 850:-/1050:- (60/90 min)

Vishesh
Vishesh är en lite kraftigare helkroppsmassage där trycket ökar jämfört med abhyanga. Vishesh har abhyangans effekter men kan också lösa djupt liggande spänningar. Det ökade trycket i de svepande rörelserna stimulerar musklerna. Behandlingen förbättrar cirkulationen och frigör slaggämnen på djupet. Avslappnande och skön för den som känner sig tung i kroppen.
Pris: 900:-(70 min) 1050:- (90min)

Shirodhara
En varm oljestråle strömmar över panna och hjässa i 20 minuter. Lugnar och balanserar det centrala nervsystemet. Stillar sinnet vilket gör att nervsystemet kan släppa gammal stress. Behandlingen ger ro och ökad mental klarhet. Behandlingen inleds med en abhyanga
Pris: 1500:- (100 min). 

Shiroabhyanga
Skön massage för huvud, ansikte nacke och skuldror, armar och händer. Ges med varm olja. Löser upp stress och ger ökad klarhet åt sinnet. Hjälper till att stilla oroliga tankar och mjukar upp stela skuldror. Ges separat eller avslutas med abhyanga. Behandling som gör skillnad som den är, eller som blir en helt ljuvlig upplevelse tillsammans med abhyanga.
Pris: 700:- (45 min) följt av abhyanga, 900:- (70 min)

Marmabehandling
En vårdande behandling där lätt beröring, långsamt tempo och eteriska oljor på kroppens marmapunkter löser upp blockerad livsenergi som revitaliseras. Behandlingen ger djup mental och fysisk avspänning, vilket stärker kroppens självläkningsförmåga. Som nektar för nervsystemet och sinnet. Efter en kort pulsläsning avgörs vilka punkter som ska behandlas och vilka oljor som används. Ges separat eller tillsammans med abhyanga.
Pris: 850:- (60 min) tillsammans med abhyanga, 1050:- (95 min)

Ryggbehandling
Traditionell ayur vedisk ryggbehandling med värme, oljemassage och varma oljeindränkta örtkuddar över rygg och axlar. Drar ut inflammationer och mjukar upp stela och onda ryggar och nackar. Ljuvlig avslappning, ökad cirkulation och mjukare muskler. Skön även när du känner dig allmänt sliten och mentalt stressad.   3 behandlingar i följd rekommenderas för med djupgående effekt för onda och stela muskler.
Pris: 850:-(60 min), tre behandlingar 2100:-.

Garshan
Helkroppsmassage med råsidenvantar. Motverkar känsla av tyngd och trötthet. Stimulerar kroppens flöden och ökar cirkulationen i hud och fettvävnad. Stimulerar förbränningen och hjälper till vid viktreducering.   Ges separat eller avslutas med abhyanga.
Pris: 850:- (60 min)/ med inoljning och kort abhyanga. 1050:- (90 min) med inoljning och full abhyanga.


Avslappning de luxe  
2 timmars behandling med fokus på att föra kropp och sinne till vila. Se till att ha ledigt i almanackan efteråt för att kunna få ut mesta möjliga av behandlingen. Vi bestämmer tillsammans en kombination av shiroabhyanga (huvud, skuldror), abhyanga (helkropps oljemassage), ryggbehandling (med värme, massage och örtknyten) och marma (subtil stimulering med eteriska oljor på kroppens vitalpunkter).
Pris: 1450:- (120 min)


Regelbunden behandling ger ökad terapeutisk effekt.
Behandlingarna ges under tystnad.


För att boka behandling gå till kontakta mig.


                 Yogaewa - Hatha yoga och Gravidyoga på södermalm


Ayurvedisk Yogamassage

Är en behandlingsform som påverkar hela kroppen och som når de djupare bindvävs-strukturerna. Efter önskemål och behov anpassas behandlingen till dig. Det går också bra att ta en massage för att komma i kontakt med din avslappning och därmed din egen självläkning, öka blodcirkulationen, släppa spänningar och bara koppla av.
Ayurvedisk Yoga massage är en effektiv och unik form av kroppsbehandling där en kombination av massage och yoga-baserade muskeltöjningar används för att öppna och balansera kroppen. Hela kroppen behandlas alltid och jag använder såväl mina händer som fötter för att behandla de förkortade och stela musklerna. Behandlingen avslutas med en nacke-huvud massage som följs av en vila i tystnad.  Jag använder varm sesamolja som är bra för alla kroppstyper. Behandlingen utförs på en madrass på golvet.
Pris: 1050:- (90 min)

Massagen verkar effektivt för

rygg- och nackproblem, huvudvärk, ischias, stress, sömnstörningar, nedsatt immunförsvar, matsmältningsproblem, problem med muskler och leder, etc. Massagen är djupt avslappnande och välgörande för kropp och sinne.

För att boka behandling gå till kontakta mig.                                    * * *


Mer om Ayurveda

Ayurveda beskriver hur vi påverkas av vår livsstil, vår omgivning, våra relationer, vår kropp, vårt sinne, våra tankar och vårt medvetande. Förståelsen för människors olikheter och unika resurser är en väsentlig tillgång inom Ayurveda.
Vi är alla unika i kroppskonstitution och sinne redan från födseln, och därmed har vi olika behov av kost, sömn och motion. Behov som till viss del skiftar med ålder och årstidsväxlingar.
Ayurveda är ett komplext hälsosystem, men dess grundläggande principer är enkla och praktiska att använda sig av.
Allt runt omkring oss, från makrokosmos ända in till cellnivå, byggs upp av de fem elementen; rymd, luft, eld, vatten och jord. Dessa fem element bildar tre doshor/dynamiska krafter, som på sanskrit kallas vata, pitta och kapha. Varje dosha har i sin tur fem subdoshor.

Vata består av rymd- och luftelementen. Vata står för kommunikation, cirkulation, rörelse, entusiasm, inspiration, ansvarar för nervsystemet, eliminering, andning, transportering, fantasi och vitalitet.

Pitta är främst eldelementet i kroppen ansvarar för vår matsmältning, vår ämnesomsättning, intellektet, vårt inre och yttre seende, vår aptit och törst, vår lyster. Pitta är den drivande och transformerande kraften i kroppen.

Kapha som byggs av jord- och vattenelementet smörjer våra leder, våra lungor och vår hjärna. Står för sammanhållning, immunitet, skapar vår kroppsfigur och kroppsvikt. Kapha står för stabilitet och tyngd, har en sårläkande förmåga och står för villkorslös kärlek, tillgivenhet, förståelse och vår förmåga att förlåta.
Kombinationen av vata, pitta och kapha är unik hos varje människa. Alla tre doshor är ständigt närvarande men oftast är det en eller två som är dominerande. Förhållandet mellan doshorna är inte konstant genom livet, utan ändras ständigt genom påverkan av yttre och inre faktorer såsom mat, motion, tankar och känslor. En dosha kan komma i obalans, vilket över tid kan leda till sjukdom. Ayurvedas visdom ger dig nyckeln att förstå dig själv bättre, så att du kan behålla din naturliga hälsa.